Skip to main content

Δεν μπόρεσε την ανατροπή ο Άρης, ήττα στο Αλεξάνδρειο από την ΑΕΚ (vid)

Ο Άρης δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή του σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 68-73 από την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης ηττήθηκε με 68-73 από την ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League. Οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να πετύχουν την ανατροπή στο 4ο δεκάλεπτο απέναντι στον Δικέφαλο χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 16 πόντους από 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, με 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ για τον Άρη, ο Μάριο Τσάλμερς πέτυχε κι αυτός 16 πόντους, από 2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/8 βολές, με 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει η Ένωση. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, είχαν αρκετά χαμηλά ποσοστά στα πρώτα λεπτά, όμως τα επτά λάθη του Άρη σε ένα δεκάλεπτο, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους κλέψουν οκτώ φορές την μπάλα, να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να βρουν μερικά εύκολα καλάθια (15-18). Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να ανεβάζει τα ποσοστά της εντός παιδιάς να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ (34-27), με τα λάθη (22 συνολικά) να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά για την ομάδα του Σάββα Καμπερίδη, καθώς πέραν από τον Μάριο Τσάλμερς ο οποίος προσπαθούσε σχεδόν μόνος του επιθετικά, τα λάθη ήταν αρκετά, η Ένωση βρήκε αρκετά ελεύθερα σουτ έξω από τα 6,75μ., με τον Ματ Λοτζέσκι να βάζει τρία εξ αυτών και να ανεβάζει τον δείκτη της διαφορά στο +15 (36-51). Ο Άρης παρόλα αυτά, είχε απάντηση και με σουτ των Τσάλμερς και Φλιώνη, μείωσε στο -6, ελπίζοντας στην ολική ανατροπή.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι, παρότι είχαν ανεβάσει και πάλι τον δείκτη της διαφοράς, έπαιξαν με την φωτιά, αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν με την καλή τους άμυνα, όμως ο Λίνος Χρυσικόπουλος με μία καθοριστική άμυνα (μπλοκ πάνω στον Τσάλμερς), έσωσε την παρτίδα και η ΑΕΚ έφυγε με το σημαντικό διπλό από το Αλεξάνδρειο (73-68).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Τσώνος, Λόρτος

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 27-34, 49-57, 68-73