Skip to main content

Δεν βρέθηκε βόμβα και δόθηκε εκ νέου η κυκλοφορία στο Παρίσι

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι λόγω της απειλής για βόμβα - Κανονικά η κυκλοφορία γύρω από τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου.

Οι περιοχές γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και τον Πύργο του Άιφελ στο κέντρο του Παρισιού έχουν δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία μετά από σύντομη εκκένωση για λόγους ασφαλείας.

Η περιοχή στην Αψίδα του Θριάμβου και οι γύρω σταθμοί του μετρό εκκενώθηκαν μετά από προειδοποίηση για βόμβα, αλλά μέχρι τις 16:30 τοπική ώρα, η κυκλοφορία άρχισε να διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα, το Πεδίον του Άρεως γύρω από τον Πύργο του Άιφελ είχε επίσης εκκενωθεί λίγο μετά την ανακάλυψη μιας σακούλας γεμάτης πυρομαχικά.

Δύο τοπικές γαλλικές ιστοσελίδες ειδήσεων έδειξαν εικόνες μιας μπλε τσάντας με διαφορετικά είδη πυρομαχικών, αναφέρει η naftemporiki.gr.

Η Γαλλία βρίσκεται σε εγρήγορση μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί αυτόν τον μήνα από έναν 18χρονο μουσουλμάνο εξαιτίας της χρήσης σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Σε απάντηση στον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό, πολλά κυβερνητικά κτίρια φωτίστηκαν με θρησκευτικά σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo, με έγκριση του Εμανουέλ Μακρόν. Η κίνηση αυτή προκάλεσε το μένος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος επιτέθηκε στον Γάλλο ομόλογό του λέγοντας πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» και καλώντας τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Η κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας εντείνεται εκατέρωθεν, με το Παρίσι να ζητά στήριξη της ΕΕ με λήψη μέτρων κατά της Άγκυρας. Αντίστοιχα μουσουλμανικές χώρες, έχουν εκφραστεί αρνητικά κατά της Γαλλίας.

Συχνά το τελευταίο διάστημα, η Γαλλία αντιμετωπίζει πολλές ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες, πιο πρόσφατα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λυών την προηγούμενη εβδομάδα και στον Πύργο του Άιφελ πριν από ένα μήνα.

Εξαιτίας της έντασης, η Γαλλία σήμερα συνέστισε στους πολίτες της να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν σε μουσουλμανικές χώρες.