Skip to main content

Δένδιας: Η Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου

Να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου με τα Βαλκάνια φιλοδοξεί η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών.

«Φιλοδοξία της Ελλάδας είναι να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου, με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του «Φόρουμ Φιλίας» που φιλοξενείται σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και της Γαλλίας.

«Αυτό που μας ενώνει όλους σήμερα είναι η καταδίκη παράνομων πράξεων που υποσκάπτουν την ειρήνη και την ασφάλεια», σημείωσε.  

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στις απειλές, στη βία, στον εξτρεμισμό, στη μισαλλοδοξία, στη διαστρέβλωση της θρησκείας, στον παραλογισμό».

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, για την εμπέδωση της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή το βασικό συστατικό που χρειάζεται είναι η ειρήνη, η οποία «απειλείται καθημερινά από ανατρεπτικές και αναθεωρητικές δυνάμεις, που επικαλούνται όχι τη λογική, αλλά τον παραλογισμό». Και πρόσθεσε:

«Για να πετύχουν τους σκοπούς τους οι δυνάμεις αυτές προβαίνουν σε πλήθος παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Απειλούν ή κάνουν χρήση βίας. Καταλαμβάνουν εδάφη άλλων κρατών. Υποστηρίζουν ακραίες ομάδες ή ακραίες ιδεολογίες. Υποθάλπτουν την τρομοκρατία. Αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών με απώτερο στόχο την ανατροπή μη φιλικών προς αυτές κυβερνήσεων».