Skip to main content

Δένδιας: Όπλο της ελληνικής διπλωματίας η εθνική σύμπνοια και ομόνοια

Ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής τόνισε πως η χώρα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα σοβαρά προβλήματα.

«Εθνική σύμπνοια και ομόνοια», το «δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας» διαπίστωσε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης, «είχα την ευκαιρία, σήμερα, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών».

«Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Και θέλω να πω στην ελληνική κοινωνία ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία. Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα» καταλήγει.