Skip to main content

Δενδροφύτευση αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει δενδροφύτευση στις 11 πμ, από την οδό Τσιμισκή, στη διασταύρωσή της με την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού

Δενδροφύτευση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει στις 11 πμ, από την οδό Τσιμισκή, στη διασταύρωσή της με την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού.   

Στόχος είναι να φυτευτούν δέντρα σε όλες τις άδειες δενδροδόχους του Δήμου, που κάποτε είχαν δένδρα αλλά έχουν ξεραθεί ή καταστραφεί. Οι δενδροδόχοι αυτές, που με τα χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000, δεν φιλοξενούν παρά μόνο κούτσουρα ή και έχουν καλυφθεί από γείτονες.  

Το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, και ανταποκρίθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σωκράτης Δημητριάδης. Ο δήμος διαθέτει πλέον ειδικό μηχάνημα, που αφαιρεί τον εναπομείναντα κορμό με το ριζικό του σύστημα και στη θέση του μπορεί να φυτευτεί νέο δένδρο.