Skip to main content

Δενδροπόταμος: Προς ανάπλαση ο συνοικισμός Αγίου Νεκταρίου

Ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης παρουσιάζει τη μελέτη για το έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων του συνοικισμού, προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ

Την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων οι οποίοι βρίσκονται στον συνοικισμό «Άγιος Νεκτάριος» στον Δενδροπόταμο δρομολογεί ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 4,21 εκατ.ευρώ.

Οι περιοχές που έχουν μελετηθεί και θα ανακατασκευαστούν είναι:

Περιοχή 1:- οδός Νικηταρά, Κύπρου, Σόλωνος - Ινδικό Νεκροταφείο – 5ο Δημοτικό Σχολείο
Περιοχή 2: - Πάροδοι Παπάγου
Περιοχή 3: Περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του «Φάρου του Κόσμου»

Στο έργο εντάσσονται, εκτός από την Αρχιτεκτονική Ανάπλαση, η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού των οδών, η κατασκευή δικτύου αποστράγγισης ομβρίων σύμφωνα με την Υδραυλική Μελέτη, η διαμόρφωση επιφανειών φύτευσης, η κατασκευή δικτύου άρδευσης και η φύτευση φυτών, όπως αυτά προτείνονται από τη Μελέτη Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος χώρου και Έργων Πρασίνου.

Η μελέτη του έργου «Ανάπλαση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων Συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου», στην περιοχή του Δενδροποτάμου θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης (Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγ. Νεκταρίου 1, Άγιος Νεκτάριος).