Skip to main content

«Δέντρο αγάπης» για τα παιδιά του Φιλύρου σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη

Ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης καλεί τους δημότες να στολίσουν το «δέντρο της αγάπης» στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά του Φιλύρου.

Ένα «δέντρο αγάπης» φυτεύτηκε στην Πλατεία Επταλόφου Αμπελοκήπων και στην Πλατεία Τσομπάνογλου στη Μενεμένη το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου με τη συνδρομή των εθελοντών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και της ομάδας «Μαθητές εν δράσει» του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων.

Η δράση έμπρακτης στήριξης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Αγγελικής Σεμερτζίδου και του Προέδρου της Κοινότητας Αμπελοκήπων κ. Ιωάννη Χαλκίδη, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής και της καθηγήτριας του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων κ. Μαρίας Μερεχούγια και της ομάδας μαθητών του σχολείου «Μαθητές εν δράσει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τους υπεύθυνους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των πολιτών σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η δράση θα επαναληφθεί και το Σαββατοκύριακο 19-20 Δεκεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 2μ.μ. 

«Σκοπός της δράσης είναι να συλλέξουμε βιβλία, γραφική ύλη, είδη υγιεινής, ρούχα, φάρμακα, είδη οικιακής χρήσης, τρόφιμα και παιχνίδια για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Ας μην αφήσουμε την ελπίδα και το χαμόγελο να σβήσει από τα πρόσωπα των παιδιών. Ελάτε να στολίσουμε το «Δέντρο της αγάπης» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Επισημαίνουμε την ανάγκη να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.