Skip to main content

ΔΕΘ: Task force για το remake της Θεσσαλονίκης πρότεινε στον Μητσοτάκη ο Ζέρβας

Task force για την επιτάχυνση όλων των σχεδιαζόμενων έργων ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη πρότεινε ο Ζέρβας - Θετικός κατ' αρχήν ο πρωθυπουργός

Και το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνάντησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Ζέρβας παρουσίασε τις μακέτες και τα σχέδια για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους και των Στάβλων Παπάφη, με τον πρωθυπουργό να του λέει «όλα καλά, θα τα πούμε το βράδυ!», αναφερόμενος στην αποψινή του ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Ζέρβας πρότεινε στον πρωθυπουργό, πέρα από την ανάπλαση της ΔΕΘ, να δει το remake της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας να δημιουργηθεί μία task force, όπως έγινε για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα κρίσιμα έργα: η ανάπλαση της Αριστοτέλους, η πλατεία Ελευθερίας, η πλατεία Διοικητηρίου και οι ζώνες γύρω από τους σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός είδε θετικά την ιδέα και ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για ζητήματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη «να το δουν περαιτέρω».

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, παρουσίασε στον πρωθυπουργό και μία από τις έξυπνες πινακίδες ονομασίας οδών, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πινακίδες που ενσωματώνουν τη χρήση QR-Code και ετικετών NFC (Near Field Communication), ώστε οι διερχόμενοι μέσω του κινητού τους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την ιστορία κάθε δρόμου. Έξυπνες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε κομβικούς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της πόλης