Skip to main content

Διαδικτυακές συζητήσεις με νέους αρχαιολόγους από τη Δευτέρα 10 Μαΐου

Ο κύκλος ομιλιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1 Ιουλίου. Θα πραγματοποιείται καθημερινά στις 19:00-20:00.

Διαδικτυακός κύκλος ομιλιών με τίτλο «Archaeozooms: Διαδικτυακές συζητήσεις με νέους αρχαιολόγους για την αρχαιολογία του σήμερα, τα ερευνητικά πεδία και τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό» διοργανώνεται από τον Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου, υποψήφιο διδάκτωρα Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κύκλος ομιλιών θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, είναι δωρεάν και ελεύθερα προσβάσιμος σε όλους, χωρίς κάποια προεγγραφή. Απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό το οποίο ενδιαφέρεται να μάθει το περιεχόμενο της αρχαιολογικής έρευνας στις ημέρες μας από νέους ερευνητές και επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, 45 νέοι ομιλητές προερχόμενοι από ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς απασχόλησης μιλούν καθημερινά στις 19:00 για την έρευνα και την εργασία γύρω από τον κλάδο της αρχαιολογίας και μοιράζονται σκέψεις, προβληματισμούς και κίνητρα σύμφωνα με τις εμπειρίες τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι θεματικές οργανώνονται ως εξής:

1) Διαλέξεις σχετικά με τη μελέτη εξειδικευμένων υλικών και αντικειμένων από αρχαιολογικές ανασκαφές
2) Διαλέξεις σχετικά με τη βιβλιογραφική μελέτη αρχαιολογικών θεμάτων και ιδεών
3) Διαλέξεις σχετικά με τη συνεργασία της αρχαιολογίας με άλλες ειδικότητες
4) Διαλέξεις σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ανασκαφές, ερευνητικά προγράμματα κ.α.)

Ο κύκλος ομιλιών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1 Ιουλίου, ενώ θα πραγματοποιείται καθημερινά στις 19:00-20:00.

Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για όλους μέσω της πλατφόρμας zoom στην παρακάτω διεύθυνση, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία σε όλες τις ομιλίες:

https://authgr.zoom.us/j/99037824592?pwd=L3d5WURheEdKU2RUTUhhTzZiMHBhQT09 

Meeting ID: 990 3782 4592
Passcode: 362676