Skip to main content

Διαδικτυακή διαβούλευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τεχνητή νοημοσύνη

Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο της ELSADay, η οποία αποτελεί μία εμβληματική δράση για το σωματείο της ELSA Thessaloniki.

Διαδικτυακή Διαβούλευση για «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Τεχνητή Νοημοσύνη» διοργανώνει η ELSA Thessaloniki στις 25 Νοεμβρίου.

Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο της ELSADay, η οποία αποτελεί μία εμβληματική δράση για το σωματείο της ELSA Thessaloniki. Εορταζόμενη την τελευταία Τετάρτη του Νοέμβρη πανευρωπαϊκά από όλο το δίκτυο της ELSA, συνιστά μία δράση κατεξοχήν αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισή τους.

Κύριος πυρήνας της φετινής θεματικής είναι “Η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Στις 25 Νοεμβρίου, μέλη της ELSA Thessaloniki και όχι μόνο, φοιτητές, μαθητές και φορείς της κοινωνίας των πολιτών θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία δημόσια διαβούλευση που θα φέρει κοντά ανθρώπους, θα προβληματίσει και θα δώσει τροφή για σκέψη, γύρω από 8 επίκαιρες θεματικές.

Τέλος, στις 20 Νοέμβρη θα λάβει χώρα η διοργάνωση ενός pre-ELSA Day Εvent, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνέντευξη με έναν έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού συζητώντας για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τα ηθικά διλήμματα που ανακύπτουν. Επιθυμία και όραμά μας είναι η κινητοποίηση όσο μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας είναι δυνατόν. Η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί κύριο μέλημά μας, δίνοντας ερεθίσματα στον καθένα ξεχωριστά.

Η διαβούλευση θα διεξαχθεί μέσω Zoom, στις18:00 και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/zSnCr3PgrPA16vHo8