Skip to main content

Διαδικτυακή εκδήλωση για λύσεις και προτάσεις στην εποχή της Covid-19

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook από τον επίσημο λογαριασμό του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου Κυριακή 25 Απριλίου στις 19.00.

Διαδικτυακή εκδήλωση που «φιλοδοξεί να εξετάσει την ορθολογικότητα και την αποτελεσματικότητα των έως τώρα μέτρων αναζητώντας και κοινωνώντας συγχρόνως εναλλακτικές προτάσεις για να κερδίσουμε ξανά την ζωή μας» θα διεξαχθεί από τη σελίδα του Ιδρύματος Γεώργιου Παπανδρέου στο facebook την Κυριακή 25 Απριλίου στις 19.00.

Συγκεκριμένα, θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Πόσο και σε ποιες περιπτώσεις είναι αποτελεσματικά τα αυστηρά lockdown ως προς την μείωση μετάδοσης του Covid-19;
- Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία καλύτερα;
-Ποια είναι τα πραγματικά «έξυπνα μέτρα»;
-Ποιες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελλάδα;

Ομιλητές:

- Ιωάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής του πανεπιστημίου Standford
- Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ
- Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ
- Σωτήρης Γεωργανάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο City, Πανεπιστήμιο Λονδίνου

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο Νίκος Παπανδρέου, Οικονομολόγος – Συγγραφέας. Την συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Ευδοκία Λελεδάκη.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Facebook και συγκεκριμένα από τον επίσημο λογαριασμό του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου και αντιστοίχως μέσω της σελίδας του thecaller.gr.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει σύντομος διάλογος με την υποβολή ερωτήσεων για την διαχείριση της πανδημίας, τα μέτρα που πρέπει επιτακτικώς να προωθηθούν εφεξής και το μέλλον της χώρας μετά την έξοδο από την υγειονομική κρίση, όπως επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «η παρέμβασή όλων μας συνιστά ουσιαστικό έλεγχο των πεπραγμένων και μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».