Skip to main content

Διακοπές για... σκαφάτους στη Βόρεια Ελλάδα - Πόσο κοστίζουν

Μοναδικές επιλογές στο... απέραντο γαλάζιο της θάλασσας - Προτάσεις για διακοπές σε σκάφη από Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου

Αν η ταινία του Λυκ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο» σας είχε συνεπάρει, ή αν θέλετε να ζήσετε τη σύγχρονη εκδοχή του Σεβάχ του Θαλασσινού, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε το δικό σας ταξίδι και να γευτείτε τις ομορφιές και τα μυστήρια που κρύβει η θάλασσα.

Πώς; Μα φυσικά με τις ανέσεις που θα σας προσφέρει ένα σκάφος για ολιγοήμερες διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, που ξεχωρίζουν για τη δημοφιλία τους.

Η ανάγκη για αποφόρτιση, ξεγνοιασιά, αλλά και η δυνατότητα που δίνει η απεραντοσύνη της θάλασσας για αποδράσεις χωρίς πρόγραμμα, γνωριμία με παραλίες μοναδικές - που συχνά υπό άλλες συνθήκες, δεν είναι προσπελάσιμες - κάνουν τη λύση των διακοπών σε σκάφος να μοιάζει με μια ιδανική επιλογή.  

Η Voria.gr συνέλεξε μερικές προτάσεις, για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, κάνοντας αναζήτησή σε πλατφόρμες ενοικιάσεων σκαφών και σας δίνει μια ιδέα για το τι μπορείτε να βρείτε.



Χαλκιδική: Η βασίλισσα της παραλίας

Σαλπάρετε από τον Όρμο Παναγίας στη Σιθωνία, για το μικρό εξωτικό νησάκι της Χαλκιδικής με τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, τον Διάπορο. Αυτός ο μικρός παράδεισος είναι το ιδανικό μέρος για ...ατέλειωτο κολύμπι με τις ώρες, βουτιές ακόμα και για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.  Ο ύφαλος που περιβάλλει το νησί  με την έντονη υποθαλάσσια ζωή προσφέρουν μοναδικές εικόνες.
Το σκάφος που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι έξι άτομα, θα παραμένει αγκυροβολημένο στον Όρμο Παναγιάς μέχρι την επόμενη απόδραση.

Η τιμή ανά διανυκτέρευση αγγίζει τα 1305 ευρώ.

Με αφετηρία το Παλιούρι, οι πελάτες πολυτελούς γιοτ, ανακαινισμένο το 2018, θα έχουν τη δυνατότητα για περιηγήσεις στα νερά του Αιγαίου. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρωινό που περιλαμβάνεται στην τιμή της διαμονής. Η τιμή ανά βραδιά, για έξι άτομα, είναι στα 900 ευρώ.

Με ένα πολυτελές γιοτ, μένοντας το βράδυ στη μαρίνα της Νικητής και πραγματοποιώντας καθημερινά αποδράσεις σε πανέμορφες παραλίες, η επαφή με το υγρό στοιχείο θα ομορφύνει, αναμφίβολα τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επισκέπτες. Διαθέτει  σαλόνι, κουζίνα, δυο κρεβατοκάμαρες και μπάνιο. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 122 ευρώ.



Θάσος: Το σμαραγδένιο νησί μαγνητίζει

Από τον Λιμένα της Θάσου, ξεκινά το ταξίδι για όσους θελήσουν να εξερευνήσουν τις παραλίες του νησιού. Η τιμή διαμονής είναι στα 400 ευρώ ανά βραδιά. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έξι επισκέπτες, ενώ διαθέτει τρία υπνοδωμάτια.

Στη μαρίνα της Καβάλας είναι αγκυροβολημένο γιοτ που μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτομα καθώς διαθέτει τέσσερις καμπίνες, τρία μπάνια αλλά και ένα ντουζ, καθώς και μεγάλο σαλόνι. Οι αποδράσεις μπορούν να είναι το προς το σμαραγδένιο νησί, τη Θάσο, όσο και προς κοντινές παραλίες στην Καβάλα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 280 ευρώ.


Σποράδες: Μοναδική ιστιοπλοϊκή εμπειρία στα τρία πανέμορφα νησιά

Μια μοναδική ιστιοπλοϊκή εμπειρία μπορούν να ζήσουν όσοι το επιλέξουν. Ξεκινώντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τη Σκιάθο, θα γνωρίσουν  παράλληλα τις ομορφιές και των άλλων δύο νησιών των Σποράδων, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Η τιμή για τέσσερις επισκέπτες είναι στα 1.200 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες του καπετάνιου του γιοτ.



Απόδραση στην Ολυμπιακή Ριβιέρα

Με βάση τον Πλαταμώνα ξεκινά η απόδραση για την Ολυμπιακή Ριβιέρα, με ένα πολυτελές σκάφος που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε επισκέπτες. Η τιμή ανά βραδιά είναι στα 2.000 ευρώ.