Skip to main content

Διακοπές σε ελληνικά δεντρόσπιτα για μεγάλους, βγαλμένα από παραμύθι- Το ένα στη Χαλκιδική

Τα μικρά ξύλινα σπιτάκια, σκαρφαλωμένα πάνω σε δέντρα, αποτελούν τη νέα τάση διακοπών - Ένα μοναδικό καταφύγιο στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

Ποιος είπε ότι τα δεντρόσπιτα είναι μόνο για παιδιά; Τα δεντρόσπιτα ανά τον κόσμο «μεγαλώνουν», προσαρμόζονται στις διαστάσεις των ενήλικων και μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά και συχνά πολυτελή καταλύματα.

Η ανάγκη για να έρθουμε κοντά στη φύση ολοένα και εντείνεται με αποτέλεσμα τα εναλλακτικά καταλύματα να αυξάνονται. Ανάμεσα σε αυτά τα μικρά ξύλινα σπιτάκια, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από παραμύθι, σκαρφαλωμένα σε δέντρα, ζωσμένα απο κλαδιά που τα διαπερνούν. Στην Ελλάδα αυτό το είδος του τουρισμού είναι ακόμη στο ξεκίνημά του και απαντάται, όπως προκύπτει από αναζητήσεις σε πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο.



Λίγα σε αριθμό, κάποια καταλύματα είναι ήδη κλεισμένα για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες θέτουν ως προϋπόθεση την ελάχιστη διαμονή τριών διανυκτερεύσεων.

Σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών, η διαμονή σε δεντρόσπιτο είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς προσφέρει ελευθερία, μοναδική θέα αλλά και το παραμυθένιο το οποίο αποπνέει ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο. Η Voria.gr επέλεξε ενδεικτικά μερικά δεντρόσπιτα και σας τα παρουσιάζει.



Ένα μοναδικό καταφύγιο στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής

Τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά χωριά της Χαλκιδικής, το δεντρόσπιτο στην Αγραμάδα, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει στιγμές διαμονής εναρμονισμένες με τη φύση. Είτε σκοπεύετε να εξερευνήσετε ορεινές κορυφογραμμές, ιστορικά σημεία είτε να χαλαρώσετε στα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία διαμονής. Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του δεντρόσπιτου, που μπορεί να υποδεχθεί μέχρι δύο επισκέπτες, έχουν τοπική προέλευση. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 89 ευρώ.



Παραμυθένιο δεντρόσπιτο  στα Τσιχλέϊκα

«Κρυμμένο» σε μια φάρμα με ελαιόδεντρα και μποστάνια με βιολογικά προϊόντα,  βρίσκεται το παραμυθένιο δεντρόσπιτο στα Τσιχλέϊκα. Εκεί το πρωινό έρχεται στο κρεβάτι ενώ τα γεύματα φτάνουν στο τραπέζι των επισκεπτών, απευθείας από τον κήπο και το μποστάνι. Το δεντρόσπιτο διαθέτει διπλό κρεβάτι, καθιστικό με καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι, μπάνιο, ψυγείο, μπαλκόνι και τραπεζαρία στη φύση. Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Αμαλιάδας. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, ενώ η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 175 ευρώ.

Η φωλιά του… κούκου στην Πρέβεζα

Με τη φωλιά του κούκου μοιάζει το ξύλινο δεντρόσπιτο που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φύση και επιθυμούν εναλλακτικές διακοπές. Το δεντρόσπιτο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Πρέβεζας.

Παρά το μικρό του μέγεθος διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζονται οι επισκέπτες στη φύση, ενώ ένα μικρό ηλιακό σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για μικρές συσκευές όπως ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα κλπ. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 άτομα.



Τα δενδρόσπιτα ανά τον κόσμο

Τα περισσότερα δεντρόσπιτα, σύμφωνα με το Treehouse Guide, συναντώνται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βραζιλία.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 40 δεντρόσπιτα πολυτελείας, με τις τιμές ανά διανυκτέρευση να ανέρχονται στα 320 ευρώ σε δίκλινο δεντρόσπιτο και το πάγιο ποσόν της καθαριότητας στα 105 ευρώ, μετά την αναχώρηση του επισκέπτη.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι διαθέσιμες ημερομηνίες για αρκετά από τα πολυτελή δεντρόσπιτα ξεκινούν από τον Νοέμβριο του 2022.