Skip to main content

Διαμαρτυρία από μαθητές σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος

Η δράση αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα, τονίζουν οι μαθητές που ξεκινούν πορεία σήμερα το πρωί.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν μαθητές της Έδεσσας, της Καστοριάς, του Λαγκαδά, της Αρναίας και των Κουφαλίων για το μακεδονικό ζήτημα σήμερα, ημέρα που οργανώνονται πανελλαδικά μαθητικά συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαμαρτυρία στον Λαγκαδά

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία και διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η κινητοποίηση κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, όπου οι νέοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Διαμαρτυρία μαθητών στην Καστοριά

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν και οι μαθητές στην πόλη της Καστοριά οι οποίοι με πανό και ελληνικές σημαίες ανα χείρας κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Διαδηλώσεις στην Έδεσσα

«Εμείς οι μαθητές των σχολείων της Έδεσσας ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας στη σχολική δράση λειτουργώντας πάντα ως συνειδητοποιημένοι νέοι, υπέρμαχοι της δημοκρατίας, με συλλογική σχολική αποχή, πορεία διαμαρτυρίας, παράδοση ψηφίσματος, κατάθεση ανθών και ομιλιών», σημείωσαν.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου, 2ου ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Έδεσσας θα ξεκινήσουν την πορεία στις 10.50 π.μ. από την οδό Αναλήψεως (ζαχαροπλαστείο le gateau) με τη συνοδεία της αστυνομίας και θα κατευθυνθούν προς το 1ο Γυμνάσιο με σκοπό την ενσωμάτωση του σε αυτή. Στην συνέχεια η πορεία θα κατευθυνθεί προς το 1ο ΓΕ.Λ. και το 2ο Γυμνάσιο όπου σύσσωμη πλέον η μαθητική κοινότητα της Έδεσσας θα καταθέσει το ψήφισμα στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Πέλλας. Τέλος, η πορεία θα κατευθυνθεί προς το πάρκο των μικρών Καταρρακτών στον πεζόδρομο όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση ανθών από μαθητές με μουσική συνοδεία.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η δράση αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα. Απαντώντας δε, σε όσους μας προσάπτουν αβάσιμους χαρακτηρισμούς θα συμφωνήσουμε με τους συμμαθητές μας από τη Θεσσαλονίκη· "Αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα είστε γελασμένοι..."», διευκρίνισαν οι μαθητές της πόλης.