Skip to main content

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον ΟΑΣΘ - Διεκδικούν ρεπό και παρακρατήσεις

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συγκεντρώθηκαν, το πρωί, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας - Διεκδικούν χρήματα που δεν απέδωσε ο ΟΑΣΘ στα ταμεία τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας τα χρήματα που, όπως υποστηρίζουν, αυθαίρετα ο Οργανισμός δεν απέδωσε στα ταμεία τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και ανάρτησαν πανό έξω από το κτήριο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Καλαμαριά, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με στελέχη του σώματος, προκειμένου να τους εκθέσει το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, υπάρχει εργατική διαφορά με τον Οργανισμό τόσο για οφειλόμενα ρεπό, όσο και για τις παρακρατήσεις υπέρ του ταμείου αλληλοβοήθειας που έχουν οι εργαζόμενοι.

«Αυτό ουσιαστικά είναι μία διευκόλυνση. Είναι χρήματα των εργαζομένων που παρακρατούσε ο ΟΑΣΘ και τα απέδιδε στα ταμεία, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να βοηθούν σε περίπτωση που έχει ανάγκη κάποιος συνάδελφος. Και λόγω πανδημίας είναι αυξημένες οι ανάγκες, τις οποίες δυστυχώς δεν μπορούμε να τις καλύψουμε. Τελείως αυθαίρετα από τον Δεκέμβριο του 2020 ο ΟΑΣΘ, ενώ υπήρχε συλλογική σύμβαση εργασίας, σταμάτησε να κάνει τις παρακρατήσεις υπέρ των ταμείων αυτών. Ταυτόχρονα, έχει βγάλει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι τελείως εξαντλητικό. Το βιολογικό ρολόι των εργαζομένων έχει αρχίσει να εξαντλείται, ειδικά αυτήν την περίοδο που πρέπει όλοι να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν ως οδηγοί στα αυξημένα καθήκοντα που έχουν και λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Δήμκας.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν ήδη προχωρήσει σε αγωγές και το συγκεκριμένο θέμα, θα αναμείνουν τη σχετική έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας, που υπολογίζεται να βγει έπειτα από διάστημα δέκα ημερών, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις του.