Skip to main content

Διαμαρτυρία απλήρωτων εργαζόμενων στον δήμο - Η απάντηση Κούπκα

Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας. Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Απλήρωτοι παραμένουν ακόμα οι 489 εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης (με την προκήρυξη 3Κ) όπως υπογράμμισε σε παρέμβαση στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φούντας.

Ο κ. Φούντας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στις 2 Οκτωβρίου παραμένουν απλήρωτοι, προσθέτοντας πως πολλοί από αυτούς είναι πολύτεκνοι ενώ κάποιοι άλλοι που προέρχονται από άλλους νομούς είτε πηγαινοέρχονται είτε αναγκάζονται να νοικιάζουν στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο μισθός του Οκτωβρίου θα καταβληθεί είτε στις 10 ή στις 13 Δεκεμβρίου και ζήτησε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να καταβληθούν και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα και τα μισθολόγια να ενταχθούν στην τακτική μισθοδοσία. «Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα κάνουν γιορτές», υπογράμμισε.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, τόνισε μιλώντας για το θέμα ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και πλέον εκκρεμεί ο δευτερογενής έλεγχος που -όπως σημείωσε-πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά ώστε να μην γίνει λάθος και αδικηθεί κάποιος εργαζόμενος. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί ο Οκτώβριος ενώ δήλωσε ότι αισιοδοξεί ότι μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου η διοίκηση θα καταφέρει να πληρώσει τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και ένα τμήμα του Ιανουαρίου.

Κάποιοι εργαζόμενοι πίεσαν τον κ. Κούπκα ρωτώντας τον «τι σημαίνει ότι αισιοδοξεί» ενώ είπαν ότι ένας εκ των εργαζομένων είναι άστεγος. 

Ζέρβας: Το ζήτημα είναι διαδικαστικό

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας ότι είναι ζήτημα διαδικαστικό γιατί ο δήμος ενισχύθηκε με μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. «Τη στιγμή που η κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δίνουν μια μεγάλη μάχη για τον άρτον τον επιούσιο, να υπάρχει αναβρασμός για την καθυστέρηση πληρωμής που οφείλεται σε τεχνικές δυσκολίες που αν θέλετε οφείλονται σε μεγάλο βαθμό από την εντατικοποίηση της προσπάθειας από συναδέλφους τους. Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό», τόνισε. Δεσμεύτηκε και ο ίδιος ότι θα καταβληθούν οι μισθοί ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι η διοίκηση του δήμου αυτή που αρνήθηκε να επισπεύσει το θέμα αυτό.