Skip to main content

Πορεία κατά των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης-Μεταξύ τους και τουρκικό (vid)

Μεταξύ των πλοίων που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση και βρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κι ένα τουρκικό αρματαγωγό

Πικετοφορία ενάντια στη δύναμη πέντε ΝΑΤΟϊκών πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Όπως αναφέρει η Επιτροπή, μεταξύ των πλοίων που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση είναι κι ένα τουρκικό αρματαγωγό, «τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις ενάντια στη χώρα μας, ενώ ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ΕΔΥΕΘ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας που με ευθύνη τους η Ελλάδα «εμπλέκεται ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στέλνει στην Ουκρανία ζωτικά αναγκαίο για την άμυνα της χώρας και ειδικά των νησιών μας οπλισμό, ετοιμάζεται να στείλει και στρατιωτικές δυνάμεις στο θέατρο του πολέμου. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας παίρνουν ασταμάτητα μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πραγματικές πρόβες πολέμου» ενώ παράλληλα αναφέρει ότι ειδικά τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης «μετατρέπονται σε πύλες εισόδου και προώθησης των νατοϊκών δολοφόνων στα σύνορα με τη Ρωσία».

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» πραγματοποιούν πορεία προκειμένου να καταλήξουν στο λιμάνι της πόλης.