Skip to main content

Διαμαρτυρία μισθωτών εκπαιδευτικών για τα εργασιακά δικαιώματα (vid)

Μέλη του ΣΜΕΘ έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή και με μικροφωνική και φυλλάδια ενημερώνουν για τα αιτήματά τους.

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης που αντιδρά στην προσφυγή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) στο Συμβούλιο της Επικράτειας για σειρά τροποποιήσεων στο εργασιακό καθεστώς.

Μέλη του ΣΜΕΘ έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή και με μικροφωνική και φυλλάδια ενημερώνουν τους πολίτες για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η ΟΕΦΕ με την προσφυγή της ζητά τη μείωση του ωρομίσθιου από 7.40 ευρώ μικτά σε 3.90 ευρώ μικτά, την κατάργηση του πλήρους ωραρίου των 21 ωρών εβδομαδιαίως και τη μετατροπή του σε 40ωρο καθώς και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των ενσήμων των εργαζομένων.

«Ο μοναδικός δρόμος για να νικήσουμε περνάει μέσα από την αντίσταση, τη μαχητική κινητοποίησή μας και το δυνάμωμα και ρίζωμα του Σωματείου στους χώρους δουλειάς» αναφέρουν τα μέλη του ΣΜΕΘ.

Σημειώνεται πως η προσφυγή της ΟΕΦΕ θα εκδικασθεί στο ΣτΕ στις 19 Μαρτίου, με το ΣΜΕΘ να απευθύνει κάλεσμα στους μισθωτούς εκπαιδευτικούς για απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα.

Το Σωματείο πρόκειται να πραγματοποιήσει σχετική Συνέντευξη Τύπου στις 6 Μαρτίου.