Skip to main content

Διαμαρτυρία Συντονισμού κατά των πλειστηριασμών στα Δικαστήρια (vid)

Μέλη του Συντονιστικού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία - συμπαράσταση για δύο μέλη που κατηγορούνται για επεισόδια σε πλειστηριασμούς.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, προκειμένου να συμπαρασταθούν σε δύο μέλη του Συντονιστικού που κλήθηκαν σε απολογία.

Αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη εισήλθαν στα δικαστήρια μαζί με τους κατηγορουμένους, Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη, καθώς, όπως είχαν διαμηνύσει, θα παραστούν στην αίθουσα όχι μεμονωμένα, αλλά ως «διωκόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών».

Μετά την απολογία των δύο κατηγορουμένων, τα μέλη φώναξαν εκ νέου συνθήματα έξω από το κτήριο, τοιχοκόλλησαν αφίσες και μοίρασαν φυλλάδια, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη.

Όσον αφορά την υπόθεση, ο κ. Σμήλιος και ο κ. Κλεισιάρης, απολογήθηκαν για τα επεισόδια της 7ης Ιουνίου του 2017 σε αίθουσα του Ειρηνοδικείου, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία κατά συναυτουργία και ηθικής αυτουργίας σε παρακώλυση συναγωνισμού κατά συναυτουργία. Πλέον, μένει να συνταχθεί το κατηγορητήριο, προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο μέλη του Συντονιστικού είχαν καταθέσει ως εγκαλούμενοι στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος τους.