Skip to main content

Διαμαρτυρία στον ΟΑΣΘ:Ζητούν καλύτερες συνθήκες μετακίνησης (φωτο+vid)

Πολίτες ζητούν με την κινητοποίηση τους άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, ασφαλή μετακίνηση και καμιά αύξηση στα εισιτήρια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες μετακίνησης πραγματοποιούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Πολίτες όλων των ηλικιών ζητούν με την κινητοποίηση τους άμεση αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές, ασφαλή μετακίνηση αλλά και καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

«Πήραμε απόφαση να συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία γιατί δεν πάει άλλο με τον ΟΑΣΘ. Υπάρχουν άνθρωποι και ΑμεΑ που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αστικά ενώ από την αφετηρία πολλές φορές δεν μπορείς να ανέβεις στο αστικό με αποτέλεσμα να κλείνεις ραντεβού με ένα γιατρό και να πηγαίνεις εκπρόθεσμα» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Στάγκος, γενικός γραμματέας στο Σωματείο Συνταξιούχων, Συσπείρωση.

«Βιώνουμε τα προβλήματα με τον ΟΑΣΘ που γίνονται όλο και πιο έντονα», δήλωσε η Ελένη Στριμπάκου, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Ιατρικής προσθέτοντας πως τα δρομολόγια έχουν μειωθεί και τα λεωφορεία είναι παλιά και προβληματικά.  

Η ίδια ανέφερε ακόμα πως οι φοιτητές Ιατρικής έχουν και ένα ακόμα πρόβλημα καθώς έχουν σταματήσει τα λεωφορεία που συνέδεαν τη σχολή με τα απομακρυσμένα νοσοκομεία, όπως το Παπανικολάου και Παπαγεωργίου με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται» οι φοιτητές στο 27 και 57.