Skip to main content

Διαπεριφερειακή ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό την ερχόμενη Τρίτη

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και έχει στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των προοπτικών του θαλάσσιου τουρισμού και των μορφών του

H πρώτη διαπεριφερειακή ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιος τουρισμός- Κρουαζιέρα-Γιότινγκ-Κατάδυση» συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού και τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στις 11:30 με 16:00, στο πλαίσιο λειτουργίας του περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και έχει ως στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των προοπτικών του θαλάσσιου τουρισμού και των μορφών αυτού.

Το άνοιγμα της ημερίδας θα γίνει με ομιλία του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και θα ακολουθήσουν - εκ μέρους του ίδιου υπουργείου - οι ομιλίες της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, υφυπουργού και της κ. Βίκυς Λοΐζου, γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ  ο Τομεάρχης τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος θα παρουσιάσει την προοπτική της Θεσσαλονίκης ως προορισμό κρουαζιέρας  και  την εξακτίνωση στα αξιοθέατα όλης της Περιφέρειας των επισκεπτών στο πλαίσιο του σχεδιασμού “Just 60 minutes”  του προγράμματος προβολής της Περιφέρειας.

Στο πάνελ των εισηγητών, εκ μέρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η κ. Θεοδώρα Ρήγα, διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο κ. Γιώργος Κουμπένας, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα αναφερθούν στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ομιλία και παρεμβάσεις θα απευθύνουν επίσης και εκπρόσωποι των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο Youtube https://bit.ly/3mRcyKa