Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφυγόπουλων

Επιθέσεις με ρατσιστικό πρόσημο σε βάρος προσφυγόπουλων που φοιτούν στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις εθνικιστών σε βάρος προσφυγόπουλων στο Διαπολιτισμικό Ευόσμου

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μαθητές την ώρα που φεύγουν από το σχολείο, εκφοβιζονται από συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες, που δεν κρύβονται πια, είναι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα. Έγινε μια ξεκάθαρη επίθεση από 10-15 άτομα σε ένα προσφυγόπουλο την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο στο λεωφορείο για να γυρίσει στη δομή, καθαρά με ρατσιστικά στοιχεία. Οι δράστες αυτοί δεν κρύβονται, βρέθηκαν την επόμενη ημέρα στο σχολείο, επικοινώνησαν με εκπαιδευτικό που της είπαν ότι εμείς το κάναμε και δεν θέλουμε πρόσφυγες» σημειώνει ο κ. Κοκονάς.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτά τα περιστατικά έχουν μια συνέχεια με τη δράση που έχουν αυτές οι ομάδες  μέσα στα σχολεία σε συνεργασία με εξωσχολικούς που εκφοβίζουν και τρομοκρατούν και μάλιστα όπως λέει «καμαρώνουν» για τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Κοκονάς υπογράμμισε ότι αυτοί οι δράστες πρέπει να ταυτοποιηθούν και να απομακρυνθούν από τη σχολική κοινότητα.Η Χριστίνα Στεφάνου, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Εύοσμου, δήλωσε ότι πριν τις γιορτές το προσφυγάκι δέχθηκε επίθεση με συνέπεια να καταλήξει στο νοσοκομείο. «Γνωρίζουν οι καθηγητές ποια παιδιά έκαναν την επίθεση, το γεγονός έχει καταγγελθεί στην αστυνομία και έχουν γίνει μηνύσεις. Πιστεύω η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, ψάχνει να βρει ποιοι είναι. Από ό,τι έχω μάθει είναι από το ΕΠΑΛ του Ευόσμου. Είναι τα ίδια παιδιά που δημιουργούν πρόβλημα και στο ίδιο τους το σχολείο» υπογραμμίζει.Να σημειωθεί ότι το προσφυγόπουλο έχει τρομοκρατηθεί από τις επιθέσεις σε βάρος του και ακόμη δεν έχει γυρίσει στο σχολείο του.

Στο Γυμνάσιο φοιτούν περίπου 27 προσφυγοπούλα σε σύνολο 500 μαθητών και περίπου 12 στο Λύκειο.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός από τις επιθέσεις, η λειτουργία των τμημάτων υποδοχής μόνο εύρυθμη δεν είναι καθώς οι καθηγητες από σε τα τμήματα και ήρθαν ένα μεγάλο διάστημα μετά την έναρξη της σχολικής σαιζόν και αποσπάστηκαν μετά από 1-2 μήνες σε άλλο σχολείο με πλήρες ωράριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ