Skip to main content

ΥΠΡΟΠΟ: Δεν βρέθηκε κανένας μετανάστατης στη νησίδα του Έβρου - «Η Τουρκία μάς ειδοποίησε»

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι την ενημέρωση για την ύπαρξη παράτυπων μεταναστών στη νησίδα του Έβρου πραγματοποίησε η Τουρκία.

Δεν εντοπίστηκαν οι 400 παράτυποι μετανάστες που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου εντός της ελληνικής επικράτειας, σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει.

Την επιχείρηση εντοπισμού πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex. Παράλληλα το υπουργείο τονίζει ότι τη σχετική ενημέρωση για την ύπαρξη μεταναστών πραγματοποίησε η Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα».