Skip to main content

Διαψεύδει στήριξη της τουρκικής προκλητικότητας η Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στηρίζονται από τη Μόσχα.

Διαψεύδει η Μόσχα τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας, όπως μεταδίδει το sputnik.

«Τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Μόσχα, δεν προσδοκά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

«Δεν ωθούμε κανέναν σε επιθετικές ενέργειες. Η συνεργασία μας, ιδίως με την Τουρκία, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών» τόνισε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, «δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε "σύγκρουση" είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», καθώς η Ρωσία «υποστηρίζει την επίλυση οποιωνδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».