Skip to main content

Διαψεύδουν οι Τουρκοκύπριοι το περιστατικό με την ακταιωρό στην Κύπρο

Απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της Ελληνοκυπριακής πλευράς χαρακτηρίζουν το περιστατικό οι Τουρκοκύπριοι λέγοντας πως δεν υφίσταται.

Διαψεύδουν οι Τουρκοκύπριοι το περιστατικό με πυροβολισμούς κατά σκάφους του Λιμενικού της Κύπρου, ώστε να εξαναγκαστεί σε απόσυρση από την περιοχή της Τηλλυρίας όπου περιπολούσε.

Η τουρκοκυπριακή «ακτοφυλακή» σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «αυτή η είδηση, όπως πάντα, είναι άλλη μία απόδειξη της αρνητικής πολιτικής της Ελληνοκυπριακής πλευράς εναντίον του Τουρκοκυπριακού λαού μετατρέποντας ένα περιστατικό, το οποίο δεν υφίσταται καν, σε σενάριο...».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του Λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα της Κύπρου, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».