Skip to main content

Διασφάλιση των υδροδοτικών αναγκών των Σερρών για 60 χρόνια

Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός, που χρηματοδοτείται 100% από ευρωπαϊκούς πόρους, καλύπτει τις ανάγκες υδροδότησης, αντικαθιστώντας το απαρχαιωμένο δίκτυο

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την πόλη των Σερρών, που σύμφωνα με τους αρμόδιους θα διασφαλίσει τις υδροδοτικές ανάγκες των κατοίκων για τα επόμενα 60 χρόνια διασφάλισε τη χρηματοδότησή του.

Πρόκειται για τον καταθλιπτικό αγωγό ύδρευσης, μήκους τριών χιλιομέτρων και με διπλάσια διάμετρο συγκριτικά με το σημερινό, που θα συνδέσει το υπό κατασκευή διυλιστήριο νερού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, με το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αγίου Γεωργίου. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Σερρών.

«Με οδηγό την πολιτική βούληση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ, Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου και του Γενικού Διευθυντή της, Νικόλαου Σαφαρίκα άναψε το 'πράσινο φως' από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εκ ολοκλήρου χρηματοδότηση ενός έργου μεγάλης σπουδαιότητας, γεγονός που μέχρι πριν από τρεις μήνες φάνταζε σχεδόν αδύνατο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,4 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΣ και του Δήμου, με την κατασκευή του νέου αγωγού το διυλιστήριο θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα και να εκμεταλλευτεί η ΔΕΥΑΣ τη δυναμικότητά του, θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και σε μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση να ανταποκριθεί στις υδροδοτικές ανάγκες της πόλης και επίσης θα καταστεί εφικτή η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων των Σερρών. Επίσης, εξοικονομείται ενέργεια, περιορίζονται οι βλάβες και οι διαρροές, καθώς ο νέος αγωγός θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο απαρχαιωμένο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υφιστάμενος αγωγός έχει δυνατότητα μεταφοράς 600 κυβικών μέτρων νερού την ώρα και ο νέος θα έχει σχεδόν διπλάσια, 1.100 κ.μ. την ώρα.

Φωτογραφία αρχείου