Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ASTRAZENECA

Η μη ανανέωσης της παραγγελίας αφορά κυρίως την κόντρα των Βρυξελλών με την εταιρεία και όχι την Ελλάδα και την AstraZeneca, λένε από το Μαξίμου

Έχει διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά την απόφαση της ΕΕ να μην ανανεώσει την παραγγελία για το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτως ή άλλως η υπόθεση δεν αφορά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και αφορά κυρίως την κόντρα των Βρυξελλών με την εταιρεία και όχι την Ελλάδα και την AstraZeneca.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο», υπογράμμισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια, επισημαίνοντας πως η έγκρισή του – όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου. Αναφερόμενος στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ