Skip to main content

Διάσωση στη Χαλκιδική: Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται πλέον ο 30χρονος Ιβάν

Ο νεαρός διεκομίσθη σήμερα το μεσημέρι στο Παπανικολάου και εισήχθη στην Παθολογική κλινική, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται καλή.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη διεκομίσθη ο 30χρονος Ιβάν ο οποίος διασώθηκε σήμερα, ενώ βρισκόταν για πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα ανοιχτά της Χαλκιδικής, παρασυρμένος από τα θαλάσσια ρεύματα μαζί με την παρέα του μετά από βουτιά στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι.

Διαβάστε σχετικά - Χαλκιδική: Άκαρπες οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο - Δεν ήξερε σχεδόν καθόλου κολύμπι

Ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία μεταφέρθηκε σήμερα λίγο μετά τις 14:00 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και από εκεί στο εφημερεύον νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ο 30χρονος Ιβάν Γκεογκέρφκι εισήχθη στην Παθολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς ήταν αφυδατωμένος και καταπονημένος μετά την πολύωρη μάχη με τα κύματα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται αρκετά καλή.

Ο Ιβάν εντοπίστηκε περίπου 14 με 15 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας, κι ενώ τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα τον έστελναν προς τα παράλια του νομού Λάρισας και του Πηλίου.

Πώς τον εντόπισαν

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες να πλέει προς τις ακτές του νομού Λάρισας και του Πηλίου. Άμεσα ενημερώθηκε το φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, NORDEROOG, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ενώ από εκεί τον παρέλαβε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και τον μετέφερε στη στεριά, στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.