Skip to main content

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Αδιαπραγμάτευτες οι δημόσιες συγκοινωνίες

Διαβεβαιώσεις για τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και τις θέσεις εργασίες έδωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε για τις εργασιακές σχέσεις, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο.

Μετά τη συνάντηση, η οποία και διεξήχθη σε καλό κλίμα, όπως έγραψε σε δημοσίευμά της η Voria.gr, ο υπουργός δήλωσε πως τέτοια θέματα (ιδιωτικοποίηση, απολύσεις εργαζομένων) δεν είναι θέματα «που συζητούνται από αυτήν την κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα».

«Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουμε τις κοινές επιτροπές από τους Δημόσιους Αστικούς Οργανισμούς με τη συμμετοχή των εργαζομένων  και τους κανονισμούς που πρέπει να έχουν οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, για τον νέο τρόπο που πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός για να εξυπηρετούνται με το βέλτιστο τρόπο οι πολίτες, για την ανανέωση του στόλου και για την ομαλή μετάβαση από τον ΟΑΣΘ στον ΑΣΥΘ, με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο, για να μην υπάρχουν ανησυχίες σε κανέναν.

Έτσι και αλλιώς, οι προβλέψεις του νόμου που αποϊδιωτικοποιείται ο ΟΑΣΘ και ιδρύεται ο ΑΣΥΘ ισχύουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν σε μία άλλη κατεύθυνση από αυτή που ήδη έχουμε πει», τόνισε.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και σε αυτήν παρέστησαν και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππας, ο διευθύνων σύμβουλος Σάββας Παναγιωτίδης καθώς και σύμβουλοι του υπουργού.