Skip to main content

Διάβημα Ζαγοράκη στην UEFA για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητεί από την UEFA να μη δείξει καμία άλλη ανοχή και να την καλέσει να εναρμονιστεί με τους διεθνείς κανονισμούς.

Να πάρει άμεσα μέτρα για την αυθαιρεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας καλεί την UEFA ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει πάρει προσωπικά το θέμα με την αυθαιρεσία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, που αγνόησε προκλητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν συμπεριέλαβε στην ονομασία της το "Βόρειο" κατά την παρουσία της στο Euro.

Παρά το γεγονός ότι οι γείτονες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ προχώρησε σήμερα (24/6) σε διάβημα προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καλώντας την να βάλει τέλος στην πρακτική της Π.Ο. της Βόρειας Μακεδονίας αναφορικά με την ονομασία της.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητεί από την UEFA να μη δείξει καμία άλλη ανοχή και να την καλέσει να εναρμονιστεί με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.