Skip to main content

Διαβήτης: Επιτακτική η επανενεργοποίηση της εξειδίκευσης των Παθολόγων και Παιδιάτρων

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Διαβήτη παγκοσμίως.

«Εκπαίδευση για την προστασία του αύριο», είναι το μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας που διεξάγει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Επικοινωνιακό όχημα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι spot με τον ηθοποιό Νίκο Κουρή, ο οποίος εστιάζει στη σημασία της αυτοφροντίδας του Διαβήτη, (θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα για 2η χρονιά). O πρωταγωνιστής του spot παροτρύνει, με άμεσο τρόπο, τα άτομα με Διαβήτη να ζητήσουν τη βοήθεια του γιατρού τους, να ακολουθήσουν την αγωγή τους, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να μην αμελούν τον εμβολιασμό κατά των λοιμώξεων.

Εκτός από το spot, η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό (θεματικές αφίσες, εκπαιδευτικό οδηγό Εκστρατείας για τον Διαβήτη) το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ, https://www.ede.gr/ και θα διανεμηθεί σε Συλλόγους Ατόμων με Διαβήτη, στα Διαβητολογικά Ιατρεία και Κέντρα, πανελλαδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.