Skip to main content

Δίχτυα στην Σκανδιναβία ρίχνουν τα βιολογικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας συμμετέχει σε διεθνή έκθεση στη Σουηδία, αποσκοπόντας στην νούμερο 1 αγορά βιολογικών και φυσικών προϊόντων της Ευρώπης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Mälmo Mässan στο Μάλμο της Σουηδίας.
          
Η Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair είναι η μοναδική, αποκλειστική και διπλή Επαγγελματική Έκθεση για όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), οι οποίες και αποτελούν την Νο 1 αγορά στην Ευρώπη στην κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Επίσης,  είναι η μόνη B2B έκθεση για τις χώρες της Σκανδιναβίας όπου οι εκθέτες μπορούν να συναντηθούν με δυνητικούς αγοραστές, χονδρεμπόρους και διανομείς και διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο Malmö Mässan στο Μάλμο της Σουηδίας.
          
Η αγορά των βιολογικών προϊόντων των Σκανδιναβικών χωρών είναι η Νο 1 σε όλη την Ευρώπη, ενώ η κατανάλωση φυσικών και βιολογικών προϊόντων στη Σκανδιναβία αυξάνεται κατά 10% ετησίως (σε σύγκριση με το 5-7% της Δυτικής Ευρώπης). Οι Σκανδιναβικές χώρες συνεχίζουν να ηγούνται στην πορεία προς μια αειφόρο, υγιή και ηθική διαβίωση και η Eco Life Scandinavia είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση που αφορά φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα υγιεινής διατροφής, ευεξίας, προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.
          
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη φορά στην εν λόγω έκθεση ενισχύοντας την παρουσία της στην εξειδικευμένη αγορά βιολογικών προϊόντων της Σκανδιναβία. Με απώτερο σκοπό οι επιχειρήσεις του τόπου μας να διεισδύσουν στη συγκεκριμένη αγορά και να αυξήσουν τις εμπορικές συνεργασίες τους»