Skip to main content

Διευκρινίσεις Αθανασίου:Δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Ο αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα όσα είπε, προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση .

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αντιδράσεις για τα όσα είπε σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Αθανασίου περί παρακολουθήσεων και μουσουλμάνων βουλευτών

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

Η επίμαχη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του είχε ταχθεί υπέρ της παρακολούθησης και βουλευτών αν πρόκειται για λόγους εθνικής ασφάλειας, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν μουσουλμάνο που μπορεί να δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου, ερωτώμενος για τη νομιμότητα ή όχι παρακολουθήσεων βουλευτών, είπε πως « Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από του ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».