Skip to main content

Διευκρινίσεις για την πώληση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου

Το χρονοδιάγραμμα της πώλησης της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου προβλέπει την ολοκλήρωση της συναλλαγής πριν το τέλος του 2016.

Σε διευκρινίσεις για την πώληση της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην πώληση ποσοστού συμμετοχής 26% επί του συνολικού αριθμού μετοχών της ΤΠΚ (3,4 εκατ.) στην Holding M. Sehnaoui SAL (HMS) έναντι συνολικού τιμήματος αξίας 3,2 εκατ. ευρώ.

»Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και με τιμή διάθεσης 3,72 ευρώ ανά νέα μετοχή».

Η Τράπεζα Πειραιώς θα πωλήσει 0,87 εκατ. κοινές μετοχές της ΤΠΚ στην HMS και ακολούθως δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΠΚ, η Τράπεζα θα παραμείνει κάτοχος 2,5 εκατ. μετοχών επί συνόλου 14,1 εκατ. μετοχών της ΤΠΚ, κατέχοντας πλέον ποσοστό 17,6%.

Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET-1 ratio) του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς θα ενισχυθεί κατά 15 περίπου μονάδες βάσης, κυρίως λόγω της μείωσης του σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού κατά περίπου 560 δισ. ευρώ, από τη μη ενοποίηση της ΤΠΚ.

Το χρονοδιάγραμμα της πώλησης της ΤΠΚ προβλέπει την ολοκλήρωση της συναλλαγής πριν το τέλος του 2016.