Skip to main content

Διευκρινίσεις του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για το κτηριακό του Καλλιτεχνικού

Ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης επισημαίνει πως η αγορά του οικοπέδου και η κατασκευή του νέου κτηρίου αποτελούν αρμοδιότητα των Κτηριακών Υποδομών ΑΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με το κτηριακό του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, με αφορμή σημερινή διαμαρτυρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, τα αιτήματα που οι προαναφερόμενοι κατέθεσαν, την καθαριότητα των σχολείων αλλά και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών δίνει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την παράσταση διαμαρτυρίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων-Μενεμένης το πρωί της Παρασκευής, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τονίζει πως «έχει επανειλημμένα ενημερώσει πλήρως όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαρκείς και επίμονες ενέργειές του προκειμένου να δοθεί λύση και έχει, από μέρους του, πράξει τα δέοντα και με το παραπάνω». «Η διαδικασία αγοράς του οικοπέδου και της κατασκευής του νέου κτηρίου του διδακτηρίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις βρίσκεται στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. οι οποίες και έχουν αναλάβει την αγορά του οικοπέδου στο 50% της αξίας του» προσθέτει.

Σχετικά με τα αιτήματα τα οποία κατατέθηκαν όπως: η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η παροχή σχολικών λεωφορείων ανάλογη με τον αριθμό μαθητών/μαθητριών του σχολείου, η πρόσληψη καλλιτεχνικών καθηγητών/καθηγητριών με την έναρξη κάθε σχολικού έτους, ο δήμος επισημαίνει πως είναι ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας, ευθύνης και δικαιοδοσίας του Υπουργείου Παιδείας και των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.

Σχετικά με το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, αναφέρει πως «πάρα πολύ έγκαιρα μερίμνησε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού. Ζήτησε δε από το Υπουργείο Εσωτερικών και επιπλέον προσωπικό. Ωστόσο η καθαριότητα η οποία πραγματοποιείται σε όλα τα σχολεία αλλά και στο συγκεκριμένο είναι σχολαστική».

Τέλος, όσον αφορά το αίτημα της χορήγησης του ποσού των 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου, ο δήμος κάνει λόγο για «εξαπάτηση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας» και συμπληρώνει πως «με επίμονες ενέργειες του δημάρχου, το εν λόγω ποσό χορηγήθηκε με καθυστέρηση από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι υπηρεσίες του δήμου, με νομιμότητα και διαφάνεια, προχωρούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας των απαιτούμενων υλικών για τη βελτίωση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις».

«Είναι αυτονόητο, πως ένα σχολείο με μεγάλη και πιστοποιημένη προσφορά, το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρετούν με ζήλο και στο οποίο οι μαθητές/τριες είναι εξαιρετικά υπερήφανοι, ένα σχολείο κοιτίδα τέχνης, παιδείας και πολιτισμού, αξίζει μεγάλης φροντίδας και προσοχής, με πρώτο και σημαντικότερο βήμα την εγκατάστασή του σ’ ένα καινούργιο διδακτήριο με κτιριολογικό πρόγραμμα καλλιτεχνικού σχολείου. Ο Δήμος μας μεριμνά και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του σχολείου στο πλαίσιο της υφιστάμενης λειτουργίας του» καταλήγει σε ανακοίνωσή του.