Skip to main content

Διευθύνων σύμβουλος BioNTech: Θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο κατά της Covid-19

Ο Σαχίν τόνισε πως «δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν οι εμβολιασμένοι έχουν αρκετή προστασία για να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση από το νέο στέλεχος».

Η παραλλαγή «Όμικρον» της Covid-19 ενδέχεται να προσβάλλει εμβολιασμένους και άτομα με υψηλή έκθεση στον ιό, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν οι εμβολιασμένοι έχουν αρκετή προστασία για να αποφύγουν τη σοβαρή νόσηση από το νέο στέλεχος, αλλά περιμένουμε ωστόσο ότι θα είναι προστατευμένοι από σοβαρή λοίμωξη».

Όπως είπε «το νέο στέλεχος έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το περίμενε να κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή το νέο έτος» σημείωσε δε ότι «υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του εμβολίου σχετικά γρήγορα».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει ενισχυτική δόση θα έχουν επαρκή προστασία ενάντια στη σοβαρή νόσηση και ίσως και σε κάθε μορφή νόσησης, κάτι που θα εξακριβωθεί σε λίγες εβδομάδες. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανοσία, τόσο πιο προστατευμένοι είμαστε ενάντια στην ικανότητα της Covid-19 να μεταλλάσσεται», είπε από την πλευρά της η Οζλέμ Τουρετσί, η δεύτερη εκ των ιδρυτών της BioNTech.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 και το ερώτημα είναι πότε θα το χρειαστούμε».

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters