Skip to main content

Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη, Καστοριά και Κατερίνη

Το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών άρχισε στην Καστοριά σήμερα - Αύριο στην Κατερίνη και από 3 Απριλίου έως και 7 Απριλίου θα διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη

Το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών με τίτλο ‟11th International Week Dedicated to Maths 2019”, “Mathematics: A Matter of Life”, για 11η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει φέτος το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καστοριά, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη, από σήμερα 1 έως και 7 Απριλίου 2019, στο Περίπτερο 8, Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός-HELEXPΟ.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) και την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  

Συμμετέχουν πάνω από 140 εισηγητές από 10 χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Ρωσίας, πανεπιστημιακοί από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια των χωρών τους, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της Ελλάδας, όχι κατ΄ ανάγκην Μαθηματικοί, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν τα Μαθηματικά ως εργαλείο οργάνωσης των δραστηριοτήτων τους στον επαγγελματικό χώρο, την επιστήμη και τη ζωή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η θεματολογία της 11ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας θα είναι πολύ πλούσια και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ειδικές συνεδρίες με περιεχόμενο όπως: Εργασίες Ανάλυσης, Εργασίες Γεωμετρίας, Στοχαστικά Μαθηματικά, Προτάσεις διδασκαλίας των Μαθηματικών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, Θέματα από την Ιστορία των Μαθηματικών, Έρευνες, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Δημοσιεύσεις πτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών, Τεχνολογία, κ.α.

1 Απριλίου - Καστοριά (ΤΕΙ Καστοριάς)
2 Απριλίου - Κατερίνη (Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης)
3 Απριλίου - Θεσσαλονίκη (HELEXPO Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)
4 Απριλίου - Θεσσαλονίκη (HELEXPO Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)
5 Απριλίου - Θεσσαλονίκη (HELEXPO Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)
6 Απριλίου - Θεσσαλονίκη (HELEXPO Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)
7 Απριλίου - Θεσσαλονίκη (HELEXPO Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός)

Το πρόγραμμα αναλυτικά ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα http://emethes.gr και στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://11math2019.blogspot.gr