Skip to main content

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης:Ιατρείο, βιβλιοθήκη και αίθουσα ΔΣΘ εγκαινίασε ο Τσιάρας

Το ιατρείο και η αίθουσα δικηγόρων λειτουργούν στο ισόγειο του κτηρίου, ενώ η νέα βιβλιοθήκη είναι επί της οδού Δωδεκανήσου.

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα εγκαίνια του ιατρείου, της βιβλιοθήκης και της νέας αίθουσας δικηγόρων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης.



Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στάθης Κουτσοχήνας αναφέρθηκε στη βελτίωση ποιότητας εργασίας των δικηγόρων αλλά και των λειτουργών Δικαιοσύνης με τις νέες υπηρεσίες καθώς και στη ζωτικότητα ύπαρξης ιατρείου στο Μέγαρο, για τη δημιουργία του οποίου ο ΔΣΘ έκανε αγώνες για χρόνια.

Δείτε εδώ Τσιάρας από Θεσσαλονίκη: Θα γίνει σοβαρή ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου

Ευχαρίστησε μάλιστα τον υπουργό που ενθάρρυνε τις προσπάθειες όλο αυτό το διάστημα καθώς και την επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου για την παραχώρηση του χώρου στο ισόγειο του κτηρίου. Ο κ. Κουτσοχήνας, παράλληλα έδωσε εύσημα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα για την ανάπλαση του χώρου πέριξ του Μεγάρου και ευχήθηκε να δοθεί γρήγορα λύση στο κτηριακό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ευτυχής για τις νέες αυτές υπηρεσίες τους και τα οφέλη τους όχι μόνο στον νομικό κόσμο αλλά και τους πολίτες, ειδικότερα με τη λειτουργία του πλήρως εξοπλισμένου και μόνιμα στελεχωμένου ιατρείου. Χαρακτήρισε μάλιστα τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου ως παράδειγμα για πολλούς σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι έπειτα από μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας "είμαστε εδώ για τονίσουμε σε κάθε περίπτωση ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια για την διαφύλαξη και την απονομή της Δικαιοσύνης, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες".

Να βρεθεί γρήγορα λύση στο κτηριακό ευχήθηκαν στη διάρκεια των δικών τους ομιλιών ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου, Χρήστος Νάστας καθώς και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αφού τόνισαν το ποσό σημαντική είναι η λειτουργία των νέων υπηρεσιών.



Για αλλαγή της εικόνας της ευρύτερης περιοχής έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που αρχικά συνεχάρη τον Δικηγορικό Σύλλογο για τις πρωτοβουλίες που έλαβε. Στη συνέχεια σημείωσε πως έπειτα από την ανάπλαση της γύρω περιοχής του Μεγάρου, που έγινε από τον δήμο, την στέγαση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη βίλα Πετρίδη απέναντι από τη δικαστήρια, την ανέγερση του Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος λίγα χιλιόμετρα μακριά και την επικείμενη ανάπλαση του Δικαστικού Μεγάρου, η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει αισθητά.



Σημειώνεται πως το ιατρείο και η αίθουσα δικηγόρων λειτουργούν στο ισόγειο του κτηρίου, ενώ η νέα βιβλιοθήκη επί της οδού Δωδεκανήσου ενώ και οι τρεις υπηρεσίες έχουν άνετο χώρο και σύγχρονο εξοπλισμό.