Skip to main content

Δίκη Χέντερσον: Για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καταδικάστηκαν οι έξι κατηγορούμενοι

Η υπόθεση για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Για βαριά σκοπουμένη σωματική βλάβη καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία οι 6 κατηγορορούμενοι για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον.

Δύο ψήφισαν για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ δεν πέρασε η πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η υπόθεση για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017, εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος που συγκλόνισε την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και για τους έξι κατηγορούμενους.

«Ελπίζουμε και περιμένουμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα με την αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», είχε δηλώσει η μητέρα του αδικοχαμένου Χέντερσον, με τον αδερφό του να προσθέτει: «Συμφωνώ με την μητέρα μου. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη που αξίζει ο αδελφός μου. Ελπίζουμε όταν γυρίσουμε στην πατρίδα να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη και το ταξίδι αυτό να μην έγινε για το τίποτα.»