Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΔΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ: ΜΟΥ ΕΙΠΕ «ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ», ΛΕΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ

Η μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα από τους συνηγόρους υπεράσπισης του ηθοποιού, αμφισβητώντας τη βασιμότητα των ισχυρισμών της.

Με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική βία το 2010 στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο Θέατρο «Μουσούρη», συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού ενώπιον του ΜΟΔ. Η μάρτυρας εξετάστηκε σήμερα από τους συνηγόρους υπεράσπισης του ηθοποιού οι οποίοι εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία από όσα έχει περιγράψει η καταγγέλλουσα για την επίμαχη ημέρα που αποπειράθηκε να την βιάσει ο εντολέας τους, αμφισβητούν τη βασιμότητα των ισχυρισμών της.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η υπεράσπιση στη συνάδελφο του κατηγορούμενου, είναι και το μήνυμα στο κινητό της το οποίο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα, της είχε στείλει ο Φιλιππίδης μία ώρα μετά την επίθεση που της είχε κάνει. Στο εν λόγω μήνυμα, το οποίο δεν το κράτησε, σύμφωνα με την μάρτυρα, της έγραφε «την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις».

Μ. Δημητρακόπουλος: Είχατε ένα ντοκουμέντο του Φιλιππίδη που ομολογεί εγγράφως. Πως δεν το βγάλατε έστω μια φωτογραφία;

Μάρτυρας: Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθω στο δικαστήριο.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ρωτώ έστω σαν κακή ανάμνηση...

Μάρτυρας: Να έχω ανάμνηση από τον παραλίγο βιαστή μου; Δεν άντεχα ούτε στις διαφημίσεις να τον βλέπω...

Η μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης ανάμεσα σε άλλα και πώς ενώ υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού, δέχτηκε 6 μήνες μετά, να παίξει σε παράσταση με έντονες ερωτικές σκηνές.

Κ. Πακιρτζίδου: Πως λοιπόν ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλική σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικό σθένος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ. Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα...

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά το μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης, δεν τον ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικά είναι ψεύτικα...

Κ. Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά ;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ