Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Δίκη για φόνο ταξιτζή: «Η μητέρα έκανε θηρίο το θύμα στο μυαλό της 19χρονης»

Μάνα και κόρη ρίχνουν την ευθύνη η μία στην άλλη για τον φόνο του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Η μία στην άλλη ρίχνουν μάνα και κόρη την ευθύνη για τον φόνο του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020. Το θύμα δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στον ύπνο του από την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη του.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η δίκη για τον φόνο του ταξιτζή στον Εύοσμο από μάνα και κόρη

Φως στις σχέσεις της οικογένειας που κατέληξε σε τραγωδία κλήθηκαν να ρίξουν συγγενείς των θυμάτων, δίνοντας ο καθένας τη δική του εκδοχή για τη δυναμική των δεσμών της οικογένειας, μέχρι τη μοιραία μέρα όπου ο 49χρονος βρέθηκε κατακρεουργημένος στο κρεβάτι του από τον γιο του.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση του τελευταίου, το θύμα βρισκόταν νεκρό στο δωμάτιο επί ώρες, με τις δύο κατηγορούμενες να βρίσκονται μέσα στο σπίτι το ίδιο διάστημα!

Ο γιος της οικογένειας, φανερά επηρεασμένος από την οικογενειακή τραγωδία, σχολίασε πως υπήρχαν εντάσεις στην οικογένεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σκηνικά βίας. Όπως είπε οι γονείς του μάλωναν συνήθως για τα οικονομικά. Ανέφερε πως η μητέρα του είχε πάρει δύο φορές αυτόν και την αδερφή του και έφυγαν από το σπίτι. Τη μία πήγαν σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και την άλλη σε διαμέρισμα με τον νέο σύντροφο της μητέρας και το αδερφάκι τους. Ωστόσο όπως είπε ο πατέρας του επιδίωκε την επιστροφή τους, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ήθελε την οικογένεια ενωμένη.

«Ο πατέρας μου ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Δεν μας έλειπε τίποτα. Δεν έχω κανένα παράπονο από αυτόν. Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας μου βίαζε την αδερφή μου. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε.

«Την έπεισε η μητέρα της»

Ως εξαιρετικό άνθρωπο που λάτρευε την κόρη της περιέγραψε η μητέρα της 46χρονης κατηγορούμενης το θύμα, δείχνοντας την κόρη της ως υπαίτια του φονικού, ισχυριζόμενη μάλιστα πως δεν υπήρχε καμία κακοποιητική συμπεριφορά από την πλευρά του γαμπρού της.

«Με τίποτα δεν το έκανε η 19χρονη. Τον αγαπούσε πάρα πολύ. Της είπε η μαμά της να το πάρει πάνω της γιατί είναι ανήλικη και θα αθωωθεί ενώ εκείνη θα σαπίσει στη φυλακή. Το παιδί νόμιζε θα μείνει μέσα δύο εβδομάδες», είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας.

Η γυναίκα περιέγραψε πως η κόρη της δεν της επέτρεπε να πηγαίνει στο σπίτι της οικογένειας πάρα μόνο συγκεκριμένες μέρες και ώρες, με τη σχέση τους να είναι σχετικά τυπική.

«Πιστεύω ότι ήθελε να τον εκδικηθεί, ήταν άτομο χειριστικό η κόρη μου. Τη δική της κόρη ήθελε συνεχώς να την κατευθύνει. Η μητέρα της τον είχε κάνει θηρίο στο μυαλό της», είπε η μητέρα της κατηγορούμενης.

«Το ξύλο μπορεί να το έφαγε από άλλον όχι από τον αδερφό μου»

Για απεριόριστη αγάπη προς τη σύζυγό του έκανε λόγο και η αδερφή του θύματος, σημειώνοντας πως την παρακαλούσε να γυρίσει ακόμα και αφού είχε κάνει παιδί με άλλον άνδρα.

Είπε πως μάνα και κόρη ήταν πολύ κοντά, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο η 19χρονη είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα της. Μιλώντας για την 46χρονη είπε πως ο αδερφός της δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι πάνω της. «Μπορεί να έφαγε ξύλο από άλλον, όχι όμως από τον αδερφό μου», σημείωσε.

«Τρελάθηκα όταν άκουσα τα περί βιασμού της κόρης του», είπε και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Ανθρωπόμορφο τέρας, ο πατέρας του αδερφού μου»

Στο δικαστήριο κατέθεσε παράλληλα αστυνομικός που μετέβη στο σημείο του φονικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τηλέφωνο στο 100 έκανε η 46χρονη κατηγορούμενη.

«Είδαμε το θύμα σε μια λίμνη αίματος. Φορούσε μόνο ένα σορτς. Είχε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο και τον τράχηλο. Ο χώρος ήταν καθαρός. Δεν είδα τον πανικό που θα ένιωθα εγώ για παράδειγμα αν σκότωσαν τον δικό μου πατέρα ή σύζυγο», κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Η 46χρονη μάς είπε ότι πήγε δίπλα στο θύμα και του κρατούσε τα χέρια σε περίπτωση που αντιδράσει. Είπε ακόμα ότι το θύμα δεν συναινούσε στο διαζύγιο. Η 19χρονη δεν τον αποκάλεσε ποτέ πατέρα. Τον έλεγε ο πατέρας του αδερφού μου και ανθρωπόμορφο τέρας» συμπλήρωσε για να καταλήξει ότι την επομένη του φόνου, η 19χρονη πήγε κανονικά στη δουλειά της.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων.