Skip to main content

Δίκη για φόνο ταξιτζή: Ισόβια στη μάνα, κάθειρξη 6 ετών στην κόρη - Βγαίνει από τη φυλακή

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην 46χρονη για τον φόνο του 49χρονου ταξιτζή και πρώην συζύγου της - Έξι χρόνια κάθειρξη για την 19χρονη κόρη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην 46χρονη κατηγορούμενη για τον φόνο του 49χρονου ταξιτζή και πρώην συζύγου της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Προηγουμένως η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη ως φυσικός αυτουργός στην ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην κόρη της, 19 ετών που παραπέμφθηκε να δικαστεί με την ίδια κατηγορία, ωστόσο κρίθηκε ένοχη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με δόλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με πλειοψηφία 6-1. Ο ένορκος που μειοψήφισε τάχθηκε υπέρ της πρότασης της εισαγγελέως που είχε προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Στην 19χρονη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της μέχρι το Εφετείο και έτσι βγαίνει από τη φυλακή υπό τον όρο να παρακολουθεί τη σχολή της και να προσκομίζει τις απαραίτητες βεβαιώσεις στην Εισαγγελία.

Η δικηγόρος της 46χρονης, Θεοδώρα Πανταζή, δήλωσε ότι «κατανοούμε την εύνοια που έδωσαν στο παιδί... Το ότι το παιδί θα είναι έξω και του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία είναι πάρα πολύ σημαντικό . Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αυστηρότητα που επιδήχθηκε στη μητέρα, ιδίως μετά από όλο το αποδεικτικό υλικό για το πώς της φέρθηκε. Για τον λόγο αυτό έχουμε ήδη ασκήσει έφεση, θεωρούμε ότι θα έχουμε πιο δίκαιη αντιμετώπιση...».