Skip to main content

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Tην ενοχή του κατηγορούμενου προτείνει ο εισαγγελέας

Η εισαγγελική πρόταση για ενοχή για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Την ενοχή του προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για τον προ ετών βιασμό ανήλικης τότε αθλήτριας, για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χαρ. Μακραντωνάκης.

Στην αγόρευσή του στην πρώτη δίκη που γίνεται φέτος για το ελληνικό #ΜeToo, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Κατά την εισήγηση του, ο κ. Μαστραντωνάκης τόνισε ότι τα περιστατικά διαδραματίζονται το 2009, όταν η καταγγέλλουσα ήταν μόλις 9 ετών. Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «εγκληματικό σχέδιο» του κατηγορούμενου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του, την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς και το νεαρό της ηλικίας του κοριτσιού.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε πως από το 2010 ο κατηγορούμενος προπονητής, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων.

Ο Χαρ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε και στους προβληματισμούς που δημιούργησε η ακροαματική διαδικασία. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος έπεσε σε λογικά κενά μεταξύ των καταθέσεών του, ενώ υπήρξε σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του καθηγητή ιστιοπλοΐας σε σχέση με όσα ανέφερε στην ανάκριση. Αντίθετα, η καταγγέλλουσα δεν έπεσε ποτέ σε καμία αντίφαση όλες τις φορές που μίλησε για τα περιστατικά αυτά.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης, οι γονείς της καταγγέλλουσας, αλλά και η Σοφία Μπεκατώρου που παρακολουθούσε τη διαδικασία ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.