Skip to main content

Δίκη Τόσκο - Βούλγαρος μάρτυρας: Τον αναγνωρίζω, είχε το βλέμμα του φονιά

Το χρονικό της επίθεσης που δέχτηκαν και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Τόσκο Μποτζατζίσκι, όπως το περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι.

Ο νεαρός, φίλος και συμπατριώτης του Μποτζατζίσκι, μίλησε για το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, ημέρα που ο 28χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη όταν μετά από συμπλοκή και όντας ήδη χτυπημένος, πέρασε από πάνω του αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονη.

Διαβάστε: Υπόθεση Τόσκο: Η συγγνώμη της 27χρονης στην οικογένεια του Βούλγαρου οπαδού

«Με τους φίλους μου ήρθαμε να δούμε τον αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ αλλά και να κάνουμε τουρισμό. Εκείνη τη μέρα η παρέα μου πήγε για καφέ και μαζί μας ήταν και τρεις Έλληνες. Όταν πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα, πετάχτηκαν από τους θάμνους γύρω στα 30 άτομα. Ήταν ντυμένα στα μαύρα και είχαν κράνη, ενώ κρατούσαν και διάφορα αντικείμενα. Μερικοί μάλιστα είχαν μαχαίρια και σωλήνες. Στα ρούχα τους είχαν το σήμα του ΠΑΟΚ», είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η παρέα του έτρεξε να φύγει αλλά ο Τόσκο σκόνταψε. Πρόσθεσε άρχισαν να τους χτυπούν για πολλά λεπτά και ότι ήταν πεσμένος δίπλα στον Τόσκο. «Ήρθε ένα άσπρο αυτοκίνητο από την πλευρά των οπαδών με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Πέρασε πάνω από τον Τόσκο που ήταν μόλις μερικά εκατοστά μακριά από μένα», είπε συγκλονίζοντας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο ο ίδιος δεχόταν χτυπήματα, ωστόσο όπως είπε πρόλαβε να δει τους επιβάτες του οχήματος.

«Μέσα στο αμάξι ήταν μια φιγούρα γυναίκας και δίπλα στη θέση του συνοδηγού ένας άνδρας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του, ήταν το βλέμμα του φονιά», είπε ο φίλος του άτυχου Τόσκο, αναφερόμενος στον 49χρονο που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Όταν ερωτήθηκε από την έδρα αν αναγνωρίζει τους οκτώ κατηγορούμενους ως μέλη της συμπλοκής, απάντησε χαρακτηριστικά «δεν αναγνωρίζω τους άλλους, αλλά γνωρίζω τον τελευταίο με το βλέμμα».

Στη συνέχεια όπως είπε πέντε δευτερόλεπτα αφού πέρασε πάνω από τον Τόσκο το αυτοκίνητο, τα άτομα που τους επιτέθηκαν έφυγαν και ήρθε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο ίδιος έσπασε τα χέρια του.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.