Skip to main content

Δικηγόρος Παππά: Δεν γνώριζα που βρισκόταν γιατί δεν ήθελα να γνωρίζω

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς

Στο φυλακές Δομοκού πιθανόν να μεταφερθεί σύντομα ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς, ο οποίος καταδικάστηκε πριν εννέα μήνες για το ρόλο του ως διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Μιλώντας σήμερα ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδινή σύλληψη του πελάτη του και συγκεκριμένα στο το τι ειπώθηκε μεταξύ τους.

Ο δικηγόρος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον πελάτη του χθες το βράδυ για λίγη ώρα, ωστόσο δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες., συζητήθηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταυριανάκης ανέφερε πως σήμερα θα μεταφερθεί ο Παππάς στον εισαγγελέα Εφετών, που «θα διατάξει την εκτέλεση της καταδικαστικής υπόθεσης και θα τον στείλει σε κάποιο κατάστημα κράτησης, πιθανόν αυτό του Δομοκού, όπου έχουν μεταφερθεί κι οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι του».

Ερωτώμενος για το αν γνώριζε που βρισκόταν ο πελάτης του όλον αυτό το χρόνο, ο δικηγόρος του Παππά ανέφερε ότι «είχα εξηγήσει δημόσια ότι δεν γνώριζα, γιατί δεν ήθελα να γνωρίζω». Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυριανάκης σημείωσε ότι περίμενε ενδεχομένως ότι θα γινόταν κάτι ανάλογο κάποια στιγμή και δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του ανθρώπου που θα γνώριζε που βρισκόταν ο Παππάς.

«Τώρα θα τα μάθουμε όλα, θα τον δω σήμερα. Εκείνος λέει ότι ήταν περαστικός», πρόσθεσε ο δικηγόρος του φυγόποινου, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, «που έκανε τη δουλεια της με πλήρη επαγγελματισμό και χωρίς σόου».