Skip to main content

Δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων για υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

Και για τις τρεις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη ένας 22χρονος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ διερευνήθηκαν άλλες δύο παρεμφερείς υποθέσεις, για τις οποίες ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί, 21 και 24 ετών, αντίστοιχα. Και για τις τρεις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τριών ατόμων στην Αττική, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά δεδομένα διαδικτυακού λογαριασμού νεφοϋπολογιστικής υπηρεσίας (cloud service) και κάρτα μνήμης κινητού τηλεφώνου, τύπου microSD. Από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων ενώ σε μία περίπτωση βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη ο 22χρονος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.