Skip to main content

Δείκτης Μέτρησης και Αξιολόγησης της Αγοράς Εργασίας από την hyphen SA και την Interview

Η hyphen και η Interview υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας - Θα δημιουργηθεί ένας Δείκτης Μέτρησης και Αξιολόγησης της Αγοράς Εργασίας.

Μία πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχο τη διερεύνηση, αποτύπωση και τεκμηρίωση του μέλλοντος της εργασίας, με έμφαση στις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μεταπανδημικό τοπίο, εγκαινιάζουν οι εταιρείες hyphen SA και Interview.

Η hyphen και η Interview υπέγραψαν σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο περιγράφει το πλαίσιο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και υπηρεσιών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα δημιουργηθεί ένας Δείκτης Μέτρησης και Αξιολόγησης της Αγοράς Εργασίας, δηλαδή ένα στατιστικό εργαλείο που θα ερευνά ανά τακτά χρονικά διαστήματα ορισμένες κρίσιμες παραμέτρους και μεταβλητές για όλες τις μεταβολές στην εργασία.

Ο συγκεκριμένος Δείκτης θα απευθύνεται σε γενικά και ειδικά ερευνητικά πάνελ είτε σε πανελλαδική, είτε σε τοπική κλίμακα, ενώ θα καταγράφει συστηματικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διαχρονική εξέλιξη ζητημάτων όπως η τεχνολογική ανεργία, η τηλεργασία, οι εργασιακές μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, η δημιουργία νέων εργασιακών πεδίων και αντικειμένων κτλ.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα επεκταθεί και στην έρευνα αγοράς, εστιάζοντας μεταξύ άλλων τόσο σε θέματα ανάπτυξης επιχειρήσεων, όσο και διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, επικοινωνίας κα.

Η πρώτη έρευνα του Δείκτη Μέτρησης και Αξιολόγησης της Αγοράς Εργασίας αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου.

Η Interview ιδρύθηκε το 2002 με έδρα την Θεσσαλονίκη και καλύπτει με υπηρεσίες Δημοσκόπησης και Έρευνας αγοράς όλη την χώρα. Επιδίωξη της ήταν και είναι η δημοσκόπηση και η έρευνα αγοράς, να γίνει ένα εργαλείο προσιτό σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε φορέα του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Η Interview για την διενέργεια και δημοσίευση ερευνών κοινής γνώμης, εφαρμόζει τον κώδικα δεοντολογίας της ICC/ESOMAR και είναι μέλος της WAPOR. Αρ. Μητρώου Ε.Σ.Ρ. : 7 (επτά).

Λίγα λόγια για την hyphen SA

H hyphen SA αποτελεί την μοναδική εταιρεία μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται διεθνώς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, αναλαμβάνει εργολαβικά μεγάλα έργα παγκόσμιας εμβέλειας στην ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, ενώ θεωρείται στην Ελλάδα πρωτοπόρος στην τεχνολογία blockchain στην εκπαίδευση και τις εφαρμογές πιστοποιήσεων. Το spin off της εταιρείας με διακριτκό τίτλο Stergis o'clock, με αρχιτέκτονά του τον Πρόεδρο και ΔΣ της Γιάννη Στεργή, είναι ταγμένο στην έρευνα και ανάπτυξη εκπαίδευσης για το μέλλον της εργασίας. Η δραστηριότητα της hyphen SA ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Aπασχολεί εκατοντάδες ειδικούς μηχανικούς και τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης και διοικητικό προσωπικό σε πάνω από 21 χώρες.