Skip to main content

Δήμαρχος Κιέβου: Προσωρινή αποχώρηση πολιτών αν διακοπούν ρεύμα και νερό

Οι κάτοικοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο «να περάσουν λίγο χρόνο» με φίλους ή οικογένεια έξω από την πόλη, είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου προέτρεψε τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προετοιμαστούν να φύγουν προσωρινά εάν η πρωτεύουσα χάσει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Η χώρα αντιμετωπίζει προβλεπόμενο έλλειμμα 32% στην παροχή ρεύματος τη Δευτέρα, δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ο Σεργκέι Κοβαλένκο, διευθύνων σύμβουλος της YASNO, ενός μεγάλου παρόχου ενέργειας στην πρωτεύουσα.

Ο δημάρχος Βιτάλι Κλίτσκο που προέτρεψε τους κατοίκους να «εξετάσουν τα πάντα», συμπεριλαμβανομένου του χειρότερου σεναρίου στο οποίο η πρωτεύουσα ξεμένει και από ρεύμα και από νερό.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο «να περάσουν λίγο χρόνο» με φίλους ή οικογένεια έξω από την πόλη, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη το Σάββατο, στην οποία κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι σκόπιμα στόχευσε τις μη στρατιωτικές υποδομές.

«Το σχέδιό του είναι να πεθάνουμε, να παγώσουμε ή να μας κάνει να φύγουμε από τη γη μας για να την έχει. Αυτό θέλει να πετύχει ο επιτιθέμενος», πρόσθεσε ο κ. Κλίτσκο.

Παράλληλα ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε στο Twitter ότι η Ουκρανία θα «σταθεί όρθια» παρά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή της υποδομή, με τη συγκέντρωση της αεροπορικής άμυνας, την προστασία των υποδομών και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης για να γίνει αυτό.

Πηγή: Reuters, μετάφραση Καθημερινή