Skip to main content

Δήμαρχος Κολωνίας: Κοινή δέσμευση με τη Θεσσαλονίκη η στήριξη των νέων

Η στήριξη των νέων ανθρώπων είναι το μέλλον όχι μόνο για τις δύο πόλεις, αλλά και για την ενιαία Ευρώπη, λέει η Ενριέτε Ρέκερ

Την ανάγκη να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση σε ό,τι αφορά το προσφυγικό τονίζει η δήμαρχος της Κολωνίας, Ενριέτε Ρέκερ, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουν η «ανθρωπιά» και η «έννομη τάξη» κενές λέξεις στην Ευρώπη.

«Συμφωνώ με την καγκελάριο Μέρκελ ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων, την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου τους, την ενσωμάτωσή τους και τη διευκόλυνση της επιστροφής τους, όταν δεν μπορούν να μείνουν. Η εξεύρεση αυτής της λύσης ενδέχεται να είναι μια δύσκολη και ίσως μακρά διαδικασία. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουν η "ανθρωπιά" και η "έννομη τάξη" κενές λέξεις στην Ευρώπη», τονίζει η κα. Ρέκερ.

Γνωστή για τις φιλο-μεταναστευτικές θέσεις της, για τις οποίες μάλιστα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την παραμονή της εκλογής της ως δήμαρχος της Κολωνίας το 2015, η κα. Ρέκερ, που επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται επίσης στα οφέλη από την τριακονταετή σχέση αδελφοποίησης των δύο πόλεων και στις πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Επισημαίνει ότι Θεσσαλονίκη και Κολωνία έχουν μια κοινή δέσμευση και αυτή είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων, που είναι το μέλλον όχι μόνο για τις δύο πόλεις, αλλά και για την ενιαία Ευρώπη. Ως πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Κολωνίας σημειώνει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε επίπεδο διοίκησης, αλλά τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τονίζει ότι οι κρίσεις οδηγούν πάντα σε νέες ευκαιρίες και χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το πώς ο ελληνικός λαός τα έβγαλε πέρα, ιδιαίτερα δε σε τοπικό επίπεδο.