Skip to main content

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Απαράδεκτη η επίθεση στη δομή - Να ενισχυθεί η αστυνομία

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης καταδίκασε την επίθεση στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και ζήτησε ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

Την επίθεση στη δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο καταδίκασε ο δήμαρχος της περιοχής, Παντελής Τσακίρης, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς» τόνισε ο κ. Τσακίρης σημειώνοντας πως η περιοχή δεν εκπροσωπείται από τέτοιου είδους στοιχεία. «Υπάρχουν φιλήσυχα και φιλειρηνικά άτομα στον δήμο μας. Η περιοχή μας είναι πάρα πολύ δεκτική και αντιλαμβάνεστε πως οτιδήποτε τέτοιο συμβαίνει και έχει να κάνει με τη βία είναι απόλυτα καταδικαστέο» ανέφερε.



«Ο δικός μας ρόλος» συνέχισε «είναι να περιμένουμε επίσημη ενημέρωση  από την πλευρά της Αστυνομίας για το τι πραγματικά συνέβη, γιατί φαντάζομαι ακόμη είναι σε επίπεδο έρευνας, για να μπορέσουμε και εμείς από τη δική μας την πλευρά ως δημοτική αρχή να πράξουμε τα δέοντα, τα οποία είναι έκκληση προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία φοβάμαι ότι θα ενταθούν στο μέλλον με δεδομένο ότι στην περιοχή μας υπάρχει αυτή η δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία λειτουργούσε υποδειγματικά μέχρι πρότινος και δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και έγινε αυτό το περιστατικό».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου επισήμανε επιπλέον πως «πολύ κοντά μας βρίσκεται μια ακόμη δομή η οποία φιλοξενεί κάποιους πρόσφυγες και καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό που ζητάμε είναι να διατηρηθεί η ευταξία και η ευνομία της περιοχής μας. Είναι ευθύνη αποκλειστικά της ΕΛΑΣ να μας πει τι πραγματικά συνέβη για να πράξουμε και εμείς ανάλογα. Η εισβολή μέσα σε μια δομή που φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδάκια είναι απαράδεκτη, είναι πράγμα πέρα από τη δική μας λογική» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως για την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη πατέρα και γιου, 38 και 14 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση σε βάρος ενός 15χρονου Σύρου από τη δομή. Σημειώνεται πως οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.